Hvem er vi?

SPZ Lab er stiftet i 2006 af to danske forskere indenfor sædkvalitet og fertilitet.
I 2005 viste vores forskning, at skrøbeligheden af sædcellernes DNA har stor betydning for mandens fertilitet. SPZ Lab blev stiftet for at tilbyde denne viden til de barnløse par og fertilitetsklinikkerne.

Preben Christensen, Ph.D., medstifter

Medstifter og leder af virksomhedens daglige arbejde. Preben er PhD i vurdering af sædkvalitet og er tidligere leder af en forskergruppe ved Københavns Universitet (tidl. KVL). Han har forsket inden for en række emner, blandt andet ultrastruktur af sædceller, frysning af sæd, forskellige tests af sædkvalitet, udvikling af nye sædtests baseret på flowcytometri samt kvalitetskontrol.

I perioden fra 1995 til 2006 var han leder af to store forskningsprojekter, som omhandlede udvikling og validering af nye sædtests baseret på flowcytometri. I forbindelse med dette arbejde var han med til at gennemføre de hidtil største fertilitetsforsøg på verdensplan for kvæg og svin. Han har forsket i mænds sædkvalitet og sædcellers DNA-skrøbelighed siden 2000.

Preben har udgivet en række artikler i førende internationale tidsskrifter om sædkvalitet og mandlig fertilitet. I 2006 var han med til at stifte SPZ Lab. I 2015 og 2018 var han medforfatter på to store oversigtsartikler om DNA-skrøbelighed i sædceller.

Anders Birck, Ph.D., medstifter

Deltager ad hoc i virksomhedens daglige arbejde og er medstifter. Anders blev PhD i 2007 og forskede i sædcellens evne til at befrugte ægget. Forskningsarbejdet blev gennemført ved hjælp af flowcytometri og de udviklede metoder blev afprøvet i store fertilitetsforsøg.
Han har udgivet flere artikler om sædcellens befrugtningsevne. Anders var med til at stifte SPZ Lab i 2006. Han var medforfatter på de to store oversigtsartikler om DNA-skrøbelighed i sædceller, som blev offentliggjort i 2015 og 2018.