En virksomhed baseret på forskning

Vi har 18 års erfaring og hjulpet mere end 200 børn til verden. Vi behandler alle data fuldt fortroligt.

Preben Christensen, Ph.D.,
Anders Birck, Ph.D.

Stiftet af internationalt anerkendte eksperter

SPZ Lab er stiftet af Preben Christensen og Anders Birck. Begge er Ph.D.og internationalt anerkende eksperter inden for sædkvalitet og fertilitet.

Preben Christensen, Ph.D.
Preben Christensen er direktør og har forsket i sædkvalitet siden 1992.Han tog sin Ph.D. i 1995. Emnet for Ph.D.-arbejdet var sædkvalitet og skader,der opstår i sædcellerne i forbindelse med frysning.

Fra 1995 til 2006 arbejdede han på en lang række projekter med udviklingaf nye metoder til undersøgelse af sædkvalitet. Arbejdet omfattede bl.a.flowcytometri og kvalitetskontrol. Metoderne blev testet i flere store fertilitetsforsøg. Han har forsket i sædcellers DNA-integritet siden 2001.

Anders Birck, Ph.D.
Anders Birck har forsket i sædcellens befrugtningsevne. Forskningsarbejdetblev gennemført ved hjælp af flowcytometri, og de udviklede metoderblev afprøvet i store fertilitetsforsøg. Anders opnåede sin Ph.D.-gradpå dette arbejde i 2007. Anders var med til at stifte SPZ Lab i 2006 og deltager i dag i betyrelsesarbejdet.

Spermatozoa

SPZ er forkortelsen for det latinske ord ’spermatozoa’, som betyder sædceller.

SPZ Lab blev stiftet i 2006, da flere videnskabelige forsøg hos mennesker og forskellige dyrearter alle havde vist en meget tydelig sammenhæng imellem sædcellers DNA-integritet og fertilitet.

Formålet med SPZ Lab er at bidrage til, at den nyeste forskning bliver anvendt i behandlingen af ufrivillig barnløshed.

Derudover er det vores ønske at forske i årsagerne til, at DNA beskadiges.Vi håber, at denne forskning kan bidrage til at forebygge forskellige sygdomme hos manden (bl.a. cancer), som i mange tilfælde skyldes en generel påvirkning af DNA’et i kroppen. Ny forskning peger desuden på, at det formentligt også vil være muligt at forebygge en række sygdomme hos barnet.

SPZ Lab er i dag involveret i en lang række forskningsprojekter omkring DNA-integritet og har derfor stor erfaring at trække på med hensyn til de mulige årsager.

Få svar inden for en uge.

Resultatet af SDI-testen kan benyttes til at forbedre mandens fertilitet. Samtidig kan testen pege på den mest optimale fertilitetsbehandling. Jeres graviditetschancer øges derfor markant.

Uanset om I prøver på almindelig vis eller er i fertilitetsbehandling, kan testen øge jeres muligheder for at opnå den ønskede graviditet. I kan benytte testen til at få mest muligt ud af jeres offentlige behandlingstilbud.

Bestil SDI-testen i dag. Hvis sædprøven afleveres direkte til SPZ Lab, har I svar inden for en uge.

18 års erfaring
Hjulpet +200 par
Hurtigt svar på test
100% fortrolighed

En præcis måling af fertilitet

En almindelig undersøgelse af sædkvalitet fortæller kun om sæd cellerenes antal, om de svømmer fint og ser normale ud. DNA’et i sædcellerne undersøges ikke. SDI-testen undersøger DNA’ets integritet og giver en præcis bestemmelse af fertiliteten.

Det siger læger og patientforening

SPZ Lab har samarbejde med flere fertilitetsklinikker og lægeri Danmark og i udlandet. Her kan du læse, hvad lægerne og patientforeningen, Landsforeningenfor Ufrivilligt Barnløse (LFUB) siger om SDI-testen og vores arbejde.