Om SPZ Lab og stifterne

SPZ er forkortelsen for det latinske ord ’spermatozoa’, som betyder sædceller.

SPZ Lab blev stiftet i 2006, da flere videnskabelige forsøg hos mennesker og forskellige dyrearter alle havde vist en meget tydelig sammenhæng imellem sædcellers DNA-integritet og fertilitet.

Formålet med SPZ Lab er at bidrage til, at den nyeste forskning bliver anvendt i behandlingen af ufrivillig barnløshed.
Derudover er det vores ønske at forske i årsagerne til, at DNA beskadiges. Vi håber, at denne forskning kan bidrage til at forebygge forskellige sygdomme hos manden (bl.a. cancer), som i mange tilfælde skyldes en generel påvirkning af DNA’et i kroppen. Ny forskning peger desuden på, at det formentligt også vil være muligt at forebygge en række sygdomme hos barnet.

SPZ Lab er i dag involveret i en lang række forskningsprojekter omkring DNA-integritet og har derfor stor erfaring at trække på med hensyn til de mulige årsager.

Stiftet af internationalt anerkendte eksperter

SPZ Lab er stiftet af Preben Christensen og Anders Birck. Begge er Ph.D. og internationalt anerkende eksperter inden for sædkvalitet og fertilitet.

Preben Christensen, Ph.D.Preben Christensen

Preben Christensen er direktør og har forsket i sædkvalitet siden 1992. Han tog sin Ph.D. i 1995. Emnet for Ph.D.-arbejdet var sædkvalitet og skader, der opstår i sædcellerne i forbindelse med frysning.

Fra 1995 til 2006 arbejdede han på en lang række projekter med udvikling af nye metoder til undersøgelse af sædkvalitet. Arbejdet omfattede bl.a. flowcytometri og kvalitetskontrol. Metoderne blev testet i flere store fertilitetsforsøg. Han har forsket i sædcellers DNA-integritet siden 2001.

Anders Birck, Ph.D.Anders Birck

Anders Birck har forsket i sædcellens befrugtningsevne. Forskningsarbejdet blev gennemført ved hjælp af flowcytometri, og de udviklede metoder blev afprøvet i store fertilitetsforsøg. Anders opnåede sin Ph.D.-grad på dette arbejde i 2007. Anders var med til at stifte SPZ Lab i 2006 og deltager i dag i betyrelsesarbejdet.

Mohamed Khalil

Gynækolog Mohamed Khalil, Vitanova, København

De par, som henvises til ægdonation, har ofte været igennem et langt behandlingsforløb med mange skuffelser. Derfor tilbyder vi disse par en meget grundig udredning, hvor bl.a. SDI-testen indgår. Vores erfaring gennem det seneste år er, at de fleste par har problemer med øget eller høj skrøbelighed af sædcellernes DNA. Denne viden gør det muligt for os at målrette fertilitetsbehandlingen bedre.
Mohamed Khalil

Et resultat af forskningen i fertilitet

SDI-testen er baseret på flere års forskning inden for DNA og fertilitet. I kan derfor forbedre jeres graviditetschancer og dermed undgå skuffende fertilitetsbehandling.